Παρουσίαση του απίθανου Θέμος “Apicos” Ρίζος.

 

Ο Θέμος “Apicos” Ρίζος είναι μουσικός και DJ, ενώ ασχολείται επίσης με την παραγωγή μουσικής και βίντεο στα NMA Studios, καθώς και με τη διοργάνωση events. Έχει συνεργαστεί ως κιθαρίστας και τραγουδιστής με αρκετούς καλλιτέχνες, ωστόσο το βασικό του project είναι οι Picos Apicos and The Pina Coladas, το συγκρότημα που δημιούργησε το 2006. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει αρκετά δικά της κομμάτια και διασκευές, ενώ εμφανίζεται συχνά σε σκηνές της Αθήνας αλλά και σε ιδιωτικά event (γάμους, εταιρικά parties κλπ.). Ο Apicos συμμετέχει επίσης στο συγκρότημα – tribute στους Beatles, The Peppers Beatles Tribute Band.

 

 

Η πανδημία και τα lockdown έφεραν έμπνευση στο Θέμο, που ξεκίνησε από τις πρώτες μέρες του εγκλεισμού να γράφει μια σειρά χιουμοριστικών τραγουδιών, τις «Ημέρες Καραντίνας». Στα κομμάτια αυτά τα κάνει όλα (αναγκαστικά) μόνος του: αφού του έρθει η ιδέα (συνήθως στο ντους), γράφει στίχους και μουσική, παίζει όλα τα όργανα, κάνει τις μίξεις, τα γυρίσματα και το μοντάζ των βίντεο. Έτσι, από το Μάρτιο του 2020 έχουν προκύψει μέχρι στιγμής οκτώ κομμάτια, πολλά εκ των οποίων πλησίασαν ή ξεπέρασαν συνολικά τα 500.000 views σε Facebook και YouTube. Ενδεικτικά: «Αχ Ντίνα (Η καραντίνα)», «Βγάλε τον Σκασμό (Για τον ιό)», «Σώσε τη γιαγιά», «Δεν κολλάει στο αεροπλάνο», «Δώδεκα (Και δεν μειώνονται τα κρούσματα)».

 

Εκτός από τα παραπάνω όμως, ξεπερνώντας τις τεχνικές δυσκολίες, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown συντονίστηκε με τα υπόλοιπα μέλη των Picos Apicos and The Pina Coladas, για την εξ αποστάσεως παραγωγή ενός ακόμη κομματιού, του «Ό,τι αγαπάω είναι σε καραντίνα.
Πρόσφατα, ξεκίνησε μία νέα σειρά τραγουδιών με γενικό τίτλο «Πολύ Κακές Διασκευές». Το πρώτο βίντεο της σειράς είναι «Το Κουμπί», μια (εξαιρετικά κακή) διασκευή στο αγαπημένο “Let It Be” των Beatles.
Ο Apicos δηλώνει έκπληκτος με τη δημοσιότητα και ευγνώμων για τη αγάπη του κόσμου. Επίσης, διασκεδάζει πολύ που αρκετοί συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν ότι στα βίντεό του εμφανίζεται μόνο ένας άνθρωπος (οι μεταμφιέσεις δεν είναι ακριβώς επαγγελματικές!). Στόχος του είναι να συνεχίσει να προσφέρει γέλιο και μετά τη λήξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Facebook Page:

https://www.facebook.com/ThemosApicosRizos/

Instagram:

@themos.apicos.rizos

YouTube channel:

https://www.youtube.com/c/Apicos

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.