Σαν σήμερα : Iron maiden – Lynyrd Skynyrd του Mitsozz Grammozzys.

Τη δεύτερη μέρα του Φεβρουαρίου του 1981 βγήκε η δεύτερη δουλειά των Iron Maiden με τίτλο “Killers

 

 

Τη δεύτερη μέρα του Φεβρουαρίου του 1981 βγήκε η δεύτερη δουλειά των Iron Maiden με τίτλο “Killers”. Τελευταίο τους άλμπουμ με τραγουδιστή Paul Di Anno και πρώτο με τον κιθαρίστα Adrian Smith και παραγωγό τον Martin Birch. Ο χαμηλότερος σε πωλήσεις δίσκος τους της κλασικής περιόδου, καθώς έφτασε στη θέση 12 των charts. Άλλο ένα κομμάτι του γκρουπ για την μετά-εφηβική οργή. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο video “Live At The Rainbow” της προηγούμενης χρονιάς. “Wrathchild”

 

 

Εμπνευσμένο στιχουργικά από το ομότιτλο διήγημα του συγγραφέα Edgar Alan Poe.
“Murders In The Rue Morgue”

 

 

O Steve Harris ήθελε να γράψει στιχους στο τραγούδι για τον Μογγόλο ηγέτη, όμως δεν τα κατάφερε. Έτσι άφησαν μόνο τη μουσική.  “Genghis Khan”

 

 

Το ομότιτλο τραγούδι εμφανίστηκε κι αυτό στο “Live At The Rainbow” με παραλλαγμένος στίχους. Μιλάει για τις συμμορίες του Λονδίνου. “Killers”

 

 

Ίσως το πιο γρήγορο τραγούδι του συγκροτήματος. Το κομμάτι ονομαζόταν “Floating” στην αρχική του μορφή και ήταν πιο αργό. Κυκλοφόρησε σε Single φτάνοντας μόλις στη θέση 50 των charts. “Purgatory”

 

 

 

 

Σαν σήμερα το 1976 κυκλοφόρησε ο τέταρτος δίσκος των Lynyrd Skynyrd   “Gimme Back My Bullets”

 

 

 

Σαν σήμερα το 1976 κυκλοφόρησε ο τέταρτος δίσκος των Lynyrd Skynyrd “Gimme Back My Bullets”. Αρχικά θέλανε να τον ονομάσουν “Ain’t No Dowd About It” προς τιμήν του παραγωγού του Tom Dowd, αλλά η εταιρία αρνήθηκε καθώς ο παραγωγός άνηκε στην Atlantic ενώ το γκρουπ στην MCA.

Δεν μιλάει για αληθινές σφαίρες. Ως Bullet λέγεται ένα τραγούδι όταν ανεβαίνει απότομα στα Charts. Κάτι που ποτέ δεν κατάφεραν να πετύχουν. Επίσης στις πρώτες ζωντανές ερμηνείες του κομματιού το κοινό πέταγε σφαίρες στην σκηνή, με το συγκρότημα να το σταματήσει μετά από λίγο καιρό φοβούμενο κάποιο ατύχημα.
“Gimme Back My Bullets”

 

 

Παρά τον τίτλο του δεν αναφέρεται σε σχέση μητέρας και γιου. Μιλάει για τις ανόδους και πτώσεις της ζωής, με κατακλείδα ότι όλοι είμαστε απλώς παιδιά κάποιας μητέρας.
“Every Mother’s Son” 

 

 

Μεγάλη υπόθεση η εμπιστοσύνη.  “Trust”

 

 

Ο τίτλος του κομματιού είναι και το παρατσούκλι του τραγουδιστή Ronnie Van Zant, καθώς διακρινόταν για τον οξύθυμο χαρακτήρα του και τις ταραχές που συμμετείχε.
“Double Trouble”

 

 

Ο κακός άνθρωπος του τραγουδιού είναι ο πρώτη manager τους Alan Walden, με τον οποίο ήρθαν σε ρήξη την προηγούμενη χρόνια, απογοητευμένοι από την κακή προώθηση και τις χαμηλές πωλήσεις δίσκων τους.
“Cry For The Bad Man”

 

 

Mitsozz Grammozzys

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.